Hur ser prinsessapapegojor ut som husdjur?

Kontakta författare

Varför är denna papegoja en "prinsessa"?

Princess Parrot är en australisk papegoja med det vetenskapliga namnet Polytelis alexandrae . Det beror på att det fick namnet till hedersprinsessan Alexandra av Danmark (1844–1925). Prinsessan Alexandra gifte sig med Edward, prinsen av Wales, och när han blev kung Edward VII av Storbritannien den 22 januari 1901 blev hon drottning.

Denna vackra fågel är känd med många olika namn, inklusive Alexandras papegoja, prinsessan av Wales parakiter, prinsessan Alexandras papegoja, drottningen Alexandra parakiter, rosenstrud papegoja och Spinifex papegoja. Naturligtvis finns det både manliga och kvinnliga prinsessapapegojor, men de kallas alla prinsessor!

Där de bor i naturen

Jag har sett dem i naturen i de inre ökenområdena i South Australia, men jag tror att de också finns i västra Australien i både öken och bergsområden. De är nomadiska och flyger tillsammans i grupper och kan ofta hittas - och höras - nära vattenhål och andra vattenkällor.

De gör milda (men bullriga) husdjur

En av de första saker som märks med dessa papegojor på avstånd är deras piercingsamtal. De gör bra, mjuka husdjur och verkar till och med vara kärleksfulla, men deras samtal när de är inomhus och beslutar att de behöver uppmärksamhet kan vara öron öron öron.

Fysisk beskrivning

Princess Parrot är en medelstor papegojtyp, och det kallas ofta en papegoja. Den äldre stavningen för parakiter är parkett. Andra australiska parakiter inkluderar den ständigt populära Budgerigar.

Eftersom prinsessapapegojor har avlats i fångenskap i över ett århundrade har flera variationer, särskilt i färgning av deras fjäderdräkt, utvecklats eller avlats till dem. Det finns också variationer i naturen, men de är inte så uttalade.

  • Längd : Hannen växer till cirka 46 cm (16 tum) lång; kvinnan är lite kortare.
  • Vikt : Dessa fåglar är förvånansvärt lätta eftersom de största män bara väger cirka 120 g (4 och en fjärdedel uns)!
  • Fjäderdräkt : I naturen är denna fågels fjäderdräkt oftast grön med en rosa hals, blåaktig krona, ljusgröna axlar och en ganska blå rumpa, även om det finns blå och gula mutationer också. Svansen är ganska lång och tunn. Det är lite kortare hos kvinnan. Hon är inte lika färgad som hanen och hennes krona är en ljusgrå.
  • Näbb och ögon : Som du kan se på topp- och bottenfotografierna är hanens näbb en korallröd och hans ögon har orange iris; kvinnans näbb är blekare och hennes iris är bruna.
  • Mat : I naturen är de nomadiska och livnär sig huvudsakligen av spinifex och andra frön. De kommer att flyga i en flock och plötsligt dyka upp i ett område, mata där ett tag och sedan försvinna lika plötsligt.

Hur du tar hand om ditt husdjur

Prinsessapapegojor gör underbara husdjur. Följande är några anteckningar om att hålla dessa fåglar som följeslagare:

Hus

Prinsessan papegojor anpassar sig väl till att bo i en inomhusbur och att få flyga fritt i ett hem. De njuter också av det större utrymmet i en utomhusaviär. På grund av deras långa svansar behöver de gott om plats när de sätter sig.

Mat

I fångenskap njuter de av att äta papegojeblandning och älskar grönsaker (som majs), groddade frön och en mängd olika frukter (som äpplen och päron). Under avelsäsongen njuter de av några insektsnabbar som mjölmaskar, och dessa ger extra näring för både kycklingar och deras föräldrar.

Näbbvård

När deras näbb fortsätter att växa, måste Princess Parrots förses med små, hårda kvistar och grenar att tugga på. Se till att dessa är giftiga.

Beteende

Som husdjur är de glada över sitt beteende och har verkliga egna personligheter, till och med visar gillar och ogillar för olika familjemedlemmar eller besökare.

De kan lära sig att efterlikna den mänskliga rösten ganska tydligt om de lärs att tala från en ung ålder, även om det kan ta tålamod.

Livslängd

De når mognad på ungefär ett år gamla och lever överraskande länge; vissa har varit kända för att leva från cirka 15 till 30 år.

Föder upp

Liksom de flesta andra papegojor bo de i naturen i ett ihåligt träd och föredrar gummiträd (eucalypts) och wattles. Liksom många inlandsfåglar, i naturen, föder de sig mestadels när det har regnat och det finns tillräckligt med mat tillgängligt för ungarna. Men de föder sig väl i fångenskap, särskilt om de är försedda med en ihålig stock, men det måste finnas rum för den långa svansen. De kommer tillbaka till samma logg för att föda upp igen, år efter år, så det måste rengöras för kvalster och sjukdomar varje år efter användning.

De föredrar att föda upp i grupper, som de skulle göra i naturen, och de låg från fyra till sex små vita ägg. Barnen kläcker ut på ungefär nitton dagar.

Taggar:  hästar Jordbruksdjur som husdjur Fåglar